Odkrijte naš izbor najboljših organskih CBD čajev in organskih CBD zeliščnih čajev, v katerih lahko uživate brez zmernosti!
Zeliščni čaj CBD: organska infuzija CBD
Zeliščni čaji in napitki so že od nekdaj znani zaradi svojih številnih koristi! Ti vas navlažijo, iz telesa odvajajo toksine, predvsem pa vam koristijo aktivne sestavine rastlin v zeliščnih čajih. Zeliščni čaji s CBD bodo odlični partnerji za vaše večere in razstrupljanja, pri čemer boste omejili vnos kofeina ali teina. V kombinaciji s cvetovi CBD vas bodo poparki CBD učinkovito pomirili.
CBD Tea: organski zeleni čaj s CBD
Zeleni čaj je že tisočletja znan po svojih zdravilnih lastnostih in številnih koristih: naravni antioksidant, sredstvo za kurjenje maščob, sredstvo za uravnavanje krvnega sladkorja, protivnetni učinki, antidepresiv, zmanjšanje duševne utrujenosti ter povečanje pozornosti in koncentracije itd. V kombinaciji s CBD je zeleni čaj CBD odlično naravno protistresno sredstvo.
Rooibos CBD : infuzija organskega rooibosa s CBD
Rooibos izvira iz Južne Afrike in ne vsebuje kofeina! Ta rdeči čaj je pravi zaveznik za vaše večere in noči. V kombinaciji s CBD Rooibos CBD zaradi visoke vsebnosti naravnih antioksidantov ter preventivnih in pomirjujočih lastnosti za naš prebavni sistem pomnoži koristi za naše telo.
Maté CBD : organski čaj Maté s CBD
Mate izvira iz Južne Amerike in je tradicionalna pijača prednikov, ki jo že stoletja uživajo prebivalci Paragvaja in Brazilije. Maté je znan po svojih številnih koristnih učinkih: spodbuja um, ne da bi povzročal vznemirjenost, odpravlja utrujenost, zaradi številnih antioksidantov in vitaminov je superhrana itd. Mate vsebuje več kofeina kot čaj, vendar manj kot kava. V kombinaciji s CBD vas bo Mate CBD spodbudil, ne da bi vas vznemiril!
CBD Tea: organski črni čaj s CBD
Razlika med zelenim in črnim čajem je v načinu obdelave čajnih listov. V fazi predelave črni čaj oksidira in fermentira. To mu daje rjavo barvo in odličen okus. Črni čaj je bogat z antioksidanti (polifenoli) in pomaga preprečevati bolezni srca in ožilja. Je tudi odličen možganski stimulans, ki se odlično kombinira s CBD.
Izvedite več o zeliščnih čajih CBD
Kako uporabljati zeliščni čaj CBD?
Koliko zeliščnega čaja CBD naj uporabim?
Za odmerjanje čajev in napitkov CBD dodajte 2 grama svojega zeliščnega čaja CBD na skodelico vode, segreto na 80 ali 85 stopinj. Infuzija naj traja od 7 do 10 minut.
Ekstrakcija in asimilacija CBD
Priporočamo, da vreli vodi dodate maščobno snov, kot so polnomastno mleko, rastlinsko olje (na primer kokosovo olje), smetana ali olje CBD, ki olajša ekstrakcijo in asimilacijo kanabinoidov, zlasti CBD. CBD je topen le v maščobah.
Poiščite organske zeliščne čaje CBD
Najprej je najbolje piti organske in zeliščne čaje. Zato so vsi napitki, zeliščni čaji in čaji, ki jih ponujamo, ekološko pridelani.
Kako pripravite zeliščni čaj CBD?
Obstajajo trije načini priprave zeliščnih napitkov: infuzija, poparek in maceracija.
Infuzija zeliščnega čaja CBD
To je najbolj znana in najpogosteje uporabljena metoda! Tekočino (vodo ali rastlinsko/živalsko mleko) segrejemo na temperaturo, ki je bolj ali manj blizu vrelišča, nato pa z njo prelijemo zeliščni čaj CBD (ali čaj CBD ali infuzijo CBD). Nato pustite, da se nekaj minut preliva.
Majhen nasvet: pokrijte pripravek in pred pokušanjem odstranite kapljice, ki so nastale na pokrovu, saj te vsebujejo veliko aktivnih sestavin, ki so ušle s paro. Izogibajte se tudi plastičnim pokrovom.
Če želite napitek sladkati, uporabite med, ki bo prav tako koristen (temperatura napitka ne sme biti previsoka, saj med s segrevanjem izgubi nekaj svojih lastnosti).
Odvretek zeliščnega čaja CBD
Zeliščni čaj CBD za nekaj minut namočite v vrelo vodo, nato pa odstavite z ognja.
Maceracija zeliščnega čaja CBD
Rastline pustite nekaj ur namakati (macerirati) v hladni vodi (po potrebi lahko namesto vode uporabite olje). Tako nastane tako imenovani "macerat".
Kako shranjevati zeliščne čaje CBD?
Čaj in čajne vrečke shranjujte v temnem, suhem in zmernem prostoru (največ 25 ºC).
Zgodovina infuzije
Ljudje že od nekdaj uporabljajo rastline za hrano in zdravila. Leta 2737 pred našim štetjem je kitajski cesar Shen Nung odkril načelo vlaganja čaja. Napitke so uporabljali tudi v stari Mezopotamiji in Egiptu.
Šele v srednjem veku so dokončno priznali blagodejne učinke rastlin na zdravje. V renesansi pa so z napredkom znanosti in botanike odkrili prisotnost aktivnih sestavin v rastlinah ter dokazali njihovo uporabnost in terapevtsko učinkovitost.
Kljub temu bodo koristi rastlin opuščene v korist zdravil.